Zelená bavlnka: nikam nejezděte. Není kudy.

Nejsem si jistý. Mám dvě teorie. Buď se jedná o promyšlenou kampaň Českých drah. Nebo se někdo snaží Libčice odstřihnout od světa. Nenápadně, postupně a cílevědomě. Pojďme si projít aktuální uzavírky, které se nás týkají.

Jenerálka

Dnes ráno se na Jenerálce opět rozblikal semafor, který střídavě pouští jedním pruhem auta z obou (proti)směrů. Pokud si chcete serpentiny prohlédnout opravdu důkladně a v klidu, z pohodlí svého vozu, nelze než doporučit cestu do Prahy Horoměřickou ulicí v dopravní špičce. Semafor instalovaný mezi Chorvatským mlýnem o napojením ulice V Šáreckém Údolí bez problémů vygeneruje frontu v celé délce klikatého klesání.

A jak dlouho bude lepší se téhle cestě do Prahy vyhnout? Server tudyne.cz zmiňuje jako předpokládaný termín ukončení omezení 15. duben 2016.

Místo rozhřešení minikvíz: Víte, kdo by z celé věci mohl mít opravdovou radost? No přeci Edgar Allan Poe – až do dubna tam bude Jáma a kyvadlo… I tradicionalisté by měli čestně uznat, že tohle moderní pojetí starého příběhu je daleko děsivější.

 

Kralupy – Úžice, čili most u Chvatěrub

Do Prahy se ovšem dá dojet i po druhém břehu, stačí přejet v Kralupech přes Vltavu a najet u Úžice na dálnici… To je pravda, nicméně ti, kteří tuto trasu využívají, vědí, že u Chvatěrub přejíždíte most přes trať do Neratovic a ten se aktuálně rekonstruuje.

Objízdná trasa? Relativně milosrdná – kolem Tesca a Kaučuku (co už dávno není Kaučuk) na Veltrusy.

Co ale možná každý neví, je předpokládaná délka uzavírky. Tady nám pomůže web města Kralupy, který prozradí, že z Kralup přímo na exit Úžice se má začít jezdit zase teprve až 20. června 2016. Za tu dobu se po objížďce pár desítek kilometrů navíc najet určitě dá…

 

Úholičky

Padla na vás deprese a pocit, že po vás jdou? Že se vás snaží zahnat do kouta a odstřihnout vám všechny únikové cesty? To sice nemusí být důsledek našeho dopravního zpravodajství (třeba jste se jen koukali na záznam jednání zastupitelstva…), ale i přesto si dáme na závěr jednu pozitivní zprávu. Od zítřka, tzn. od 3. listopadu, by zase měly být průjezdné Úholičky.

Ale s oslavou opatrně. Na stránkách Úholiček je stále jediná původní zpráva s použitým podmiňovacím způsobem. A jak na stránkách investora stavby – Krajské správa a údržba silnic – tak na obecných dopravních webech se k celé věci nic nedozvíte. Nebo jste někdo našli něco podrobnějšího?

Komentářů: 4

  1. Michal Zvědělík napsal:

    Na stránce dopravniinfo.cz jsou Úholičky už průjezdné. Otázkou je, jak moc je web spolehlivý…
    Uzavírka v Kralupech mi nejde nějak pochopit…Proč to nešlo udělat současně s uzavírkou mostu ve městě..? Objížďka je asi 7km, což zase tak hrozný neni 🙂

  2. Marek Coufal napsal:

    A mimochodem: dnes ráno v Suchdole frézovali vozovku (Kamýcká – nikde jsem k tomu nedohledal informace). Budou tam mít krásné nové čisté záplaty. Nepředpokládám, že to za dnešek stihli. Já tam naštěstí jel mimo špičku, ale pokud začínají brzo ráno, tak už opravdu není kudy…

  3. Marek Coufal napsal:

    úholičský web píše (5. 11. 2015 ): Dokončení asfaltu po výkopu dešťové kanalizace
    Asfalty se začnou dokončovat od 9. 11. 2015, křižovatka na Libčickou a průjezd kolem staré hospody by měl v provozu následující týden.

  4. Marek Coufal napsal:

    Asi jste si všimli. Ale pro jistotu: U holičky je to hotovo a průjezdné.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>