V Libčicích jako na Vinohradech. A dřív!

aneb když Když ptáčka lapají, pak Proutník pod pantoflem. Trochu zmatený úvod, že? Tedy ještě jinak – pokud jste se přišli podívat na představení Libčického divadelního podzimu a shlédli kus chaloupeckých ochotníků, pak znáte letošní novinku Divadla na Vinohradech. Vinohradský ptáček je totiž libčický / chaloupecký proutník.

Ano, v Divadle na Vinohradech sáhli po stejném kuse jako chaloupečtí ochotníci a 6. ledna si odbyli svou premiéru nám známé frašky Georgese Feydeaua. Jen si pro svůj kus zvolili jiný název.

První březnový den vyšla na zpravodajském serveru idnes.cz recenze, kterou tu tímto propagujeme.

iDNES.cz logo – celý článek (RECENZE: Když Vydra celý večer prská
a Rychlý si plete Bouzina s buzíkem) naleznete na stránkách idnes.cz zde.

A jak profesionální soubor plný telenovelových hvězd dopadl? Podle kritika ne úplně dobře (ale vždycky je dobré se případně přesvědčit na vlastní oči). Přesto je to zajímavé čtení pro všechny, kdo libčické vystoupení viděli – mohou porovnávat.

A jak bychom to celé mohli shrnout? Za co se ochotníkům zatleská, je v podání profíků vnímáno jako nedostatečné. Takže i když má vinohradský španělský generál stejné problémy s výslovností jmen jako ten chaloupecký a rodinný přítel stejnou vadu řeči, zkrátka na prkna přední pražské scény to (prý) nestačí.

Rychlé srovnání profíků a ochotníků

Na závěr jsme si pro názornost vypůjčili fotografie z článku na idnes.cz a proložili je těmi z libčického vystoupení.

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>