Zelená bavlnka: duben měsíc bezpečné zácpovitosti

Kralupy: most otevřen

Jaro se nám hrne na dvorky. Nebo už se každou chvíli začne hrnout. Má to svoje výhody, ale sem tam se najde i nějaká ta nevýhoda. A jedna moc pěkná se na nás chystá v dubnu v Kralupech.

Mosty přes Vltavu v našem blízkém okolí jsou prima téma obecně. V poslední době už jen proto, že padají, havarijně chátrají, zavírají se a zase se otevírají či jsou nahrazovány (ve věku hyperloopu a kabrioletů na oběžné dráze) velemoderními přívozy. Tohle všechno si zvládnou zařídit v Praze sami na svých mostech. Ano, prostě to umí. Co se týče Libčic, možná bychom jim s katastrofami rádi pomohli, ale nemáme jak.

To je druhý důvod, proč jsou pro nás mosty prima. V našem směru jich je přes stříbropěnnou Vltavou málo. Díky tomu jsou nám některá blízká místa relativně vzdálená a naše rána a večery o něco delší. Nevyjevím tu nic světoborného, když si dovolím vyslovit tezi, že málo mostů na moc velkou oblast a moc lidí se poměrně snadno a vlastně zcela bez pomoci dalších okolností rádo ucpává. Zvlášť, pokud se neurčitá číslovka “málo” nahradí konkrétně několikrát pečlivě přepočítanou číslicí “jeden”.

(Skoro) náš (jediný) most

Oním naším jediným mostem, který se sám o sobě v denních špičkách běžného provozu dokáže pěkně ucpat, je most přes Vltavu v Kralupech. Pokud jste v poslední době přes kralupský most jeli, určitě jste i vy – ač pravděpodobně nejste mostními znalci –  po zvuku a v podrncu poznali, že spojnice obou vltavských břehů v Kralupech není úplně v pořádku. Vědí to i kralupští.

A proto si Kralupy na duben, konkrétně od 3. do 30. dubna,
naplánovaly opravu svého mostu.

Nebojte, nezavřou ho úplně. Budou opravovat vždy polovičku a na druhou pustí úplně normálně auta, jen tedy kyvadlově a na semafor. Přesto ale cesta autem skrz Kralupy na druhý břeh  určitě získá po celý duben zcela novou dimenzi (minimálně časovou).

Kralupy: most uzavřen

Už zase?

Nevím proč, ale mám pocit, že tenhle most a jeho okolí se opravují prakticky pořád. A tak nezbývá, než držet kralupským palce, aby se:

  • jim oprava opravdu povedla a dlouho vydržela,
  • a aby se jim konečně podařilo postavit most druhý, součást velkého krajského obchvatu kolem Prahy (protože toho suchdolského se určitě ještě dlouho nedočkáme).

Já jim tedy palce držím usilovně. Jen si tedy v dubnu bude každý muset vybrat, zda si řádně a dlouho v klidu posedí v koloně před semaforem, anebo se kralupskému mostu zdaleka vyhne.

Oficiální informace o opravě kralupského mostu přes Vltavu naleznete zde.

 

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>