Libčická stopa v Národním muzeu

Smrtelné slasti

Tahle výstava v Národním muzeu nese výraznou libčickou stopu. Ne, že by se místní věnovali slasti víc než v jiných obcích (pokud o něčem nevím, určitě se mi ozvěte). Ale na její přípravě se přímo podílelo mnoho Libčičanů. Možná na tom není nic divného potud, pokud je to náplní jejich práce.

Ale další přispěli přímo, i když v muzeu nepracují a zástup dalších přispěl nepřímo – sběrem vystaveného materiálu. A právě vystavené exponáty mohou být bonusovým důvodem výstavu navštívit – třeba u některého kousku visí taková ta klasická cedulka: “Exponát pro tuto výstavu zapůjčil / daroval…” a hned zatím je napsané vaše jméno. Dobře, spíš asi ne, ale zkontrolovat by se to mělo!

Takže si určitě přijďte prohlédnout “kus Libčic” do Národního muzea, tedy pokusit se jej v množství exponátů dohledat. Láhve od alkoholu? Tahle je mi povědomá… Krabičky od léků? Á, to mě bolely hrozně zuby…. Jednostopá vozidla? Vzpomínám si, to jsem uskočil na poslední chvíli… Nebo že by to grafitti? No, to šlo dolů hodně těžko… A tahle naučná brožura? Jó, mládí…

A ten detektivní prvek vám přidá na zážitku, co jiní z dalších měst dostat nemohou, i kdyby si připlatili.

Události v kultuře na ČT art

ct-art

Video pozvánky na výstavu

Smrtelné slasti

Výstava o tom, co všechno nás svádí k dobrovolnému hazardování se životem

Kdy: 20. 3. 2015 – 21. 6. 2015
Kde:
Nová budova Národního muzea, Vinohradská 1, Praha 1
Více informací zde.

Výstava z cyklu SMRT, který Národní muzeum připravilo pro sezonu 2014/2015, se dotýká takových témat, jakými jsou toxikomanie, prostituce a sexualita včetně jejích deviantních podob a připomene snahy lidí překonávat bezpečné hranice svých fyzických možností. Neopomene ani problematiku alkoholismu, kouření a otázku sportovního dopingu.

Pozornost návštěvníků jistě upoutá dýmka generála Windischgrätze, staré pornografické ilustrace, ale také šokující ukázky krajních následků závislostí, například plíce postižené rakovinou nebo játra alkoholika.

18+ Národní muzeum upozorňuje, že návštěva výstavy Smrtelné slasti je nevhodná pro osoby mladší 18 let.

Komisař výstavy: Martin Sekera

zdroj: www.nm.cz

Smrtelné slasti

Smrtelné slasti

Smrtelné slasti

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>