Jiří Konvrzek na Snow Film Festu

KV3

Do programu letošního Snow Film Festu jsme jako novinku zařadili hudební vystoupení. A protože hrdinové promítaných filmů jsou tak trochu zvláštní lidé, pozvali jsme neobyčejného písničkáře Jiřího Konvrzka.

Popsat slovy jeho hudbu moc nejde, ačkoli to řada hudebních kritiků a recenzentů zkoušela (viz http://www.konvrzek.cz/napsali-o ). Zkrátka vám jeho svérázný projev bude připadat buď úžasný nebo příšerný. V každém případě je to originál, který stojí za povšimnutí. Ve své libčické premiéře, 21. listopadu na Snow film festubude hrát ve 21:00.

Jiří Konvrzek je profesí topenář a instalatér a žije v nedalekých Velvarech. Vystupuje asi od svých 17 let a hraje přitom na nástroje vlastní výroby (dvoukrká kytaro-mandolína a další nepojmenovatelné instrumenty…). Záliba tvořit vlastní nástroje vyústila ve spolupráci s výtvarníkem Petrem Niklem na projektu Orbis Pictus, pro který vytvořil několik objektů: např. Qes kvintet (varhanní kolo), Zvonice (Hudebně mechanický objekt hracích píšťal ve tvaru stromu) či Lavička na výsluní. Jiří Konvrzek je členem sdružení Osamělí písničkáři.

KV1

 

Za všechny glosy o Konvrzkovi tahle od Jana Buriana:

Na ukázku dvě různé polohy:

Komentářů: 2

  1. Martin Sekera napsal:

    Konvrzek z Velvar je opravdu výborný. Zajímaví lidé se usazují v okolních malých obcích. Ve Velvarech mají nového mladého starostu Radima Woláka. Dobře pracuje už druhé období zákolanská starostka Lucie Wittlichová. Oba jsou “náplavy” posledních deseti let.

    • Ilona Ptáčková napsal:

      Je to zajímavá zvuková shoda jmen. Blízké Veltrusy zase mají rok nového starostu Filipa Voláka. Je to mladý bývalý profesor biologie z kralupského gymnázia a gymnázium myslím velmi zaplakalo, když se pan Volák rozhodl chopit se své nové výzvy.
      Nový vítr na radnicích je jen a jen ku prospěchu všech lidí ve městě, ať již jsou nebo nejsou více či méně znesvářeni v různých politických skupinách. Pokud se na malých městečkách dá vůbec mluvit o politice.
      Náš libčický pan starosta Pavel Bartoš informoval veřejnost v listopadových novinách o svém zdraví, kde mimo jiné vysvětlil svou delší pracovní neschopnost a podotkl, že i bez něj to na radnici dobře fungovalo.
      To byla, myslím, velmi prorocká slova!

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>