Martin letos do Libčic opravdu přijel na bílém koni

Sv. Martin 2015

Na den svatého Martina, vesel se každá rodina… …i tahle staročeská koleda zazněla na Náplavce ve čtvrtek 12. listopadu, kdy se konala letošní libčická oslava svátku sv. Martina. Opět se nás sešlo mnoho – malí i velcí, s lampiony i skleněnými lucerničkami. Tentokrát s jednou velkou premiérou. I přesto, že na přírodu moc spoléhat nelze, můžeme si letos v Libčicích odškrtnout jednu pranostiku – sv. Martin opravdu přijel do Libčic na bílém koni. Ten pak odvedl poblikávající průvod na tradiční místo konání – k hlavnímu pódiu v nejzazším koutě Náplavky. Velký dík patří jak jezdkyni Aničce Šímové, tak i panu Jiráskovi z Dolan (Koně a potraviny U Jirásků), který svého bělouše a jeho zrzavého kamaráda laskavě Aničce na tuto akci zapůjčil.

Na plácku pod šroubárnou se zpívalo, legendu o sv. Martinovi nám ve velmi vtipném stínovém večerníčku připoměli ochotníci z LOĎi a na závěr zatančily žákyně místní ZUŠ spolu se svou paní učitelkou Lucií Charouzovou poetickou choreografii „Pozdraveno budiž světlo“. Tradičně nechybělo několik ošatek a bedýnek martinských rohlíčků, čaj a pouštění skořápkových lodioček po Vltavě.

Zkrátka příjemné setkání a k tomu s pěkným výsledkem – pro Boženku Hradilkovou se vybralo 3 380,- Kč, které jsme jí poslali na účet, a za které její rodiče vzkazují do Libčic poděkování.

Obrázky řeknou nejvíc. Tyhle pořídil pan Jiří Křenek (děkujeme za poskytnutí).

Zahájení a Martin na bílém koni

Hlavní pódium a Scandula

LOĎ hraje stínohru

Poetická choreografie “Pozdraveno budiž světlo”

Zatím žádné komentáře.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>