Kvalitní cestou Ke Studánkám: Reakce na libčické noviny 5/2014

Přinášíme z dobového tisku:
„Nechceme dát investorům nic zadarmo. Když tady chtějí stavět, podmiňujeme to investicemi do silnic a chodníků, chceme na nich peníze na školu. Jinak vznikají velké potíže,“
řekl Právu starosta Libčic Pavel Bartoš (nez.)
článek: Středočeské Libčice nad Vltavou čeká záplava nových bytů, ocení je hlavně mladí.
Radek Plavecký, Právo, 3. Září 2009 (též na serveru www.novinky.cz)


V květnových Libčických novinách se opět objevily velmi zavádějící informace o developerském projektu Ke Studánkám. Projekt je tu prezentován jako „spojení mladých lidí“, kteří si chtěli postavit vlastní bydlení. Ponechme stranou otázku kdo je mladý, i když John Lennon kdysi prozíravě doporučoval nevěřit nikomu přes třicet. Faktem je, že od původních majitelů polí a zahrad (p. Rouse a z části pí. Chrtové) dané pozemky koupili pouze tři lidé, pan Urbánek, pan Kosík a pan Hudek, kteří stojí i za developerským projektem v dané lokalitě. Ti následně měnili pole na stavební pozemky a tito pánové stojí také za dotažením všech aktivit spojených se stavebními pozemky do konce, tedy i za chodníky a konečnými povrchy silnic.

Dále již jejich pozemky v této lokalitě byly nabízeny na volném trhu za komerční ceny, a to jak místním, tak přespolním. Pokud se část majitelů, „mladých lidí“, následně dohodla a založila sdružení vlastníků, byla to jejich volba. Není již dále podstatné, kolik kdo investoval vlastních peněz a za co. Bylo to jejich svobodné rozhodnutí na základě nějaké dohody a město je o to nežádalo.
Trvám proto na tom, že finální povrchy silnic měli dokončit ti, kteří stáli od samého začátku u celého projektu, koupili zemědělskou půdu a město jim umožnilo změnu tohoto na stavební pozemky. Teprve hotové komunikace měly být převedeny pod město. Soukromý resort by vznikl v případě, že by si zde obyvatelé chtěli sami svítit, odklízet sníh a podobně, což není pravděpodobné. Nechci nikomu upírat právo na kvalitní komunikaci k vlastnímu domu; to je pochopitelný zájem každého občana. Tady je to ale milionová investice z rozpočtu města na úkor třeba rekonstrukce ZUŠ anebo chybějícího sportoviště pro ZŠ. Je již vedlejší, že na účtu města leží 20 milionů, to snad není pro toto argument!

Autorovi článku, panu Slaninovi, bych ráda vzkázala, že doufám, že nyní je spokojen a nebude už navštěvovat schůze zastupitelstva a trousit zde poznámky, že tady někdo potřebuje na h..u! Ta poznámka tenkrát patřila i mně.

Ilona Ptackova

Ilona Ptáčková

 

 

 

Komentářů: 4

  1. Z.P. napsal:

    Ráda bych upozornila na to, že p. Slanina nikomu na schůzi zastupitelstva nenadával. Když už musíte do článku zanášet osobní averze vůči některému z občanů Libčic, zjistěte si nejdříve jeho jméno. Očerňujete tu někoho, kdo se ničím neprovinil. Pokud je mi známo, každý obyvatel města dostal výtisk do schránky, uvědomte si tedy, co jste svým jednáním způsobila. Myslím, že by bylo nanejvýš vhodné se v dalším čísle Vašeho časopisu řádně omluvit!

  2. Ilona Ptáčková napsal:

    Vážená paní Z. P.
    Můj článek byl adresovaný p. ing. Jiřímu Slaninovi. Pokud došlo k záměně jmen a zmiňovaný článek psal jiný p. Jiří Slanina, také obyvatel Libčic nad Vltavou zajímající se o problematiku konečných povrchů v ulici Ke Studánkám, velice ráda se Vám i jemu omluvím.
    Poslední větu zmíněnou v mé reakci v Libčických křižovatkách pronesl p. ing. Jiří Slanina, současný kandidát za libčickou TOP 09 do komunálních voleb 2014, na tom si prosím trvám. Nevnáším do článku žádné své osobní averze vůči žádnému p. Slaninovi. Dotyčného jsem na zastupitelstvu v té době viděla poprvé, vícekrát ne a nevedu s dotyčným žádný spor.
    Pokud se tedy jedná opravdu o dva různé občany se shodným jménem i příjmením, a autorem článku byl jiný p. Jiří Slanina, nemám nejmenší problém veřejnou omluvu otisknout i s vysvětlením v nadcházejícím čísle Libčických křižovatek.
    S pozdravem I. Ptáčková

  3. Z.P. napsal:

    Vážená paní Ptáčková,
    pan Slanina chodí na zasedání zastupitelstva pravidelně. A je pravda, že se zúčastnil i zasedání, kde došlo k slovnímu napadání. Nicméně si pletete dva různé občany, nikdy nepronesl ” že tady asi někdo potřebuje na h*bu!”. A mohu vás ubezpečit, že je na to dostatek svědků a všichni se shodují na tom, že očerňujete neprávem “nevinného” člověka. Nevím, jestli se hodí házet špínu na někoho, kdo kandiduje za jinou stranu do nadcházejících voleb, ale jistě je to v tomto případě nespravedlivé… A pokud se na těchto stránkách “oháníte” spravedlností, tak je přece ve Vašem zájmu zjistit si fakta.

  4. Ilona Ptáčková napsal:

    Přehlédla jsem Váš komentář, omlouvám se, že zůstal bez reakce, dnes jsem na něj byla upozorněna. Nevím, jaký je dostatek svědků k dané problematice, to je Vaše tvrzení. Nevím kdo jste a na zastupitelstvu 17.2.2014 jste vedle mě neseděla. Má reakce na novinový článek neměla za cíl házet na někoho špínu jen proto, že kandiduje za jinou stranu, to byla informace až následných dní. Nemá smysl uvádět více tvrzení proti tvrzení. I. P.

Odpovědět

Můžete použít tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>